ПАРАЛЕЛЬНИЙ АЛГОРИТМ РОЗВ’ЯЗУВАННЯ КРАЙОВИХ ЗАДАЧ НА ОСНОВІ ГІБРИДНИХ СКІНЧЕННО- ГРАНИЧНОЕЛЕМЕНТНИХ АПРОКСИМАЦІЙ - Гомон, Катерина Олександрівна; Дияк, Іван Іванович (Kamianets-Podilskyi National Ivan Ohiienko University, 2016)
Розглядається використання паралельних обчислень при розв’язуванні задач теорії пружності методом декомпозиції області. Формулюється гетерогенна числова модель. В одній частині підобластей використовуються апроксимації методу скінченних елементів, а в іншій — прямого методу граничних елементів. Для розв’язування системи лінійних рівнянь розроблено паралельний алгоритм на основі методу спряжених градієнтів. Наведено результати апробації запропонованого підходу на модельному прикладі.