МАТЕМАТИЧНА МОДЕЛЬ ТЕРМОМЕХАНІКИ КУСКОВО-ОДНОРІДНИХ ЕЛЕКТРОПРОВІДНИХ ТІЛ ЗА ДІЇ ІМПУЛЬСНИХ ЕЛЕКТРОМАГНІТНИХ ПОЛІВ - Мусій, Роман Степанович; Мельник, Наталія Богданівна (Kamianets-Podilskyi National Ivan Ohiienko University, 2016)
Запропоновано математичну модель дослідження термонапруженого стану, несучої здатності і властивостей контактного з’єднання складових тіл кусково-однорідного електро-провідного тіла за дії імпульсних електромагнітних полів. Записано вихідні співвідношення термомеханіки такого тіла у переміщеннях і напруженнях. Сформульовано крайові умови на ключові функції як на зовнішніх поверхнях тіла, так і на поверхнях з’єднань його складових тіл. Як приклад наведено результати числових досліджень несучої здатності довгого біметалевого порожнистого циліндра за електромагнітної дії в режимі з імпульсним модулівним сигналом за використання частот електромагнітного поля поза околом резонансних та рівних першій резонансній частоті.