Еліптична модель корони Сонця - Станіславський, О.О.; Коваль, А.О. (Радиофизика и радиоастрономия, 2013)
Досліджується еліптична модель розподілу електронної концентрації корони Сонця за результатами аналізу сонячних даних. Така модель якнайкраще відповідає дослідженням Сонця в періоди мінімуму сонячної активності. Для розрахунку яскравості такої корони в декаметровому діапазоні радіоспостережень використовується кусково-лінійна апроксимація траєкторії променя в неоднорідно-шаруватому середовищі. Исследуется эллиптическая модель распределения электронной плотности короны Солнца по результатам анализа солнечных данных. Такая модель наиболее предпочтительна для исследования Солнца в периоды минимума солнечной активности. Для расчета яркости такой короны в декаметровом диапазоне радионаблюдений используется кусочно-линейная аппроксимация траектории луча в неоднородно-слоистой среде. In this paper the elliptical model of the corona electron density distribution has been investigated with the solar data analysis results. This model is most preferable for the study of solar radio emission during minima of solar activity. To evaluate the corona brightness at decameter radio wavelengths, a piecewise-linear approximation of the beam path in inhomogeneous layered medium was applied.