Маєтності чернігівського полкового осавула Василя Павловського у Менській сотні - Казіміров, Д. (Сiверянський лiтопис, 2016)
У публікації оприлюднюється відомість про володіння чернігівського полкового осавула Василя Павловського, що подавалася в комісію з проведення Генерального опису в Чернігівському полку. Наводиться інформація про житлову та господарську забудову маєтку Павловського, аналізуються дані про двори посполитих та підсусідків, кількість та площу орних земель, сіножаті, озера, млини та інші володіння, що належали старшині в Мені та селах Менської сотні. В публикации обнародована ведомость о владениях черниговского полкового есаула Василия Павловского, подаваемая в комиссию по проведению Генеральной описи в Черниговском полку. Приводится информация о жилой и хозяйственной застройке поместья Павловского, анализируются данные о дворах подданных крестьян и подсоседков, количестве и площади пахотных земель, сенокосах, озерах, мельницах и другой собственности, принадлежащей старшине в Мене и селах Менской сотни. The publication released a statement about the possession of Chernihiv Regiment Captain Vasyl Pavlovsky, submitted to the Commission for the General Census in the Chernihiv Regiment. Information about home and economy building of Pavlovsky’s estates, analyzes data about yards of the peasants and neighbors, the number and area of arable lands, hayfields, lakes, mills and other property belonging to the Regiment Captain in Mena and villages of Mena hundred.