З історії П’ятницької церкви - Нижник, Л. (Сiверянський лiтопис, 2016)
У статті розглядається історія П’ятницької церкви з часу створення у її приміщенні музею у 1972 р. до сьогодні. Охарактеризовано діяльність музею, а також функціонування храму на сучасному етапі. В статье рассматривается история Пятницкой церкви со времени создания в её помещении музея в 1972р. до сегодня. Охарактеризована деятельность музея, а также функционирование храма на современном этапе. The article deals with history of the church Pjatnitskoj since the creation the museum in its premises in 1972 for today. Describes the activities of the museum and functioning of the temple at the present stage.