Електромагнітне збудження біконеса, сформованого із непівнескінченної та скінченної зі зрізаною вершиною конічних поверхонь - Куриляк, Д.Б.; Шарабура, О.М. (Радиофизика и радиоастрономия, 2013)
Отримано розв’язок осесиметричної задачі дифракції електромагнітної хвилі на ідеально провідній біконічній поверхні з краями. В якості джерела випромінювання використано круговий виток магнітного струму. Задача розв’язана методом власних функцій підобластей із застосуванням процедури аналітичної регуляризації. Для знаходження невідомих коефіцієнтів розкладу отримані нескінченні системи лінійних алгебраїчних рівнянь другого роду, які допускають редукцію за довільних значень параметрів задачі. Досліджено вплив довжини твірної конуса на формування діаграм спрямованості. В часткових випадках виконано порівняння з відомими результатами. Получено решение осесимметричной задачи дифракции электромагнитной волны на идеально проводящей биконической поверхности с краями. В качестве источника возбуждения использован круговой виток магнитного тока. Задача решена методом собственных функций подобластей с применением процедуры аналитической регуляризации. Для нахождения неизвестных коэффициентов разложения получены бесконечные системы линейных алгебраических уравнений второго рода, которые допускают редукцию при произвольных значениях параметров задачи. Исследовано влияние длины образующей конуса на формирование диаграмм направленности. Для частных случаев проведено сравнение с известными результатами. The problem of axial-symmetric electromagnetic wave diffraction by a perfectly conducting bi-conical surface with edges is solved rigorously using mode matching and analytical regularization techniques. The ring source of magnetic current is taken for electromagnetic waves excitation. To find the unknown expansion coefficients, the infinite systems of linear algebraic equation of second kind, which allow reduction for arbitrary parameters, are obtained. The effect of cone length influences for far field patterns formation is analyzed. Comparison with the known results is provided in particular cases.