Обратная задача магниторазведки: особенности технологии поиска многовариантных решений - Зейгельман, М.С.; Панченко, Н.В. (Теоретичні та прикладні аспекти геоінформатики, 2011)
Рассмотрены основные положения технологии поиска многовариантных решений обратной задачи. Особое внимание уделено вопросу выбора подходящего способа графического отображения необходимой информации в виде карт проекций; дано краткое обоснование методики построения таких карт. Приведен пример применения многовариантного подхода для интерпретации наблюденной аномалии. Розглянуто основні положення технології пошуку багатоваріантних розв’язків оберненої задачі. Особливу увагу приділено питанню вибору відповідного способу графічного відображення необхідної інформації у вигляді карт проекцій; коротко обґрунтовано методику побудови таких карт. Наведено приклад багатоваріантного підходу для інтерпретації спостереженої аномалії. The basic principles of the technology of search of multivariant solutions of inverse problem are considered. Particular attention is paid to the choice of suitable way of graphical display of the necessary information as maps of the projection; the brief justification of technique of constructing such maps have been done. The example of multivariant approach to the interpretation of the observed anomaly have been given.