Органи місцевого самоврядування в державно-політичній моделі Гетьманату П. Скоропадського (квітень–грудень 1918 року) - Леміжанська, О. (Український історичний збірник, 2010)
У статті досліджується стан місцевого самоврядування, відносини з органами
державної влади, вироблення нової законодавчої бази його функціонування та спроби
інтеграції в систему соціально-економічних реформ гетьманату П. Скоропадського. В данной статье исследуются состояние местного самоуправления, отношения с
государственной властю, подготовка новой законодательной базы его функционирования и
попытки интеграции в систему социально – экономических реформ гетьманата
П. Скоропадского. This article reviews the status of municipal autonomous body in state of P. Skoropadsky.
Relationships between town and regional councils and executive authorities are observed.
Preparation of new lawgiving base of municipal autonomous body functioning and integration
attempts of these reforms into the social and economic system are analyzed.