Вирощування технічних культур у структурі сільськогосподарського виробництва Правобережної України в кінці XIX – на початку XX ст. - Ярославська, Л. (Український історичний збірник, 2010)
У статті автор дійшов висновку, що характерною рисою розвитку сільського
господарства Правобережжя в кінці ХІХ – на початку ХХ століття була значна частка
технічних культур у структурі посівних площ, де провідне місце належало цукровому буряку і
картоплі. Основними виробниками цих культур були великі поміщицькі господарства. В статье автор пришел к выводу, что характерной чертой развития сельского
хозяйства Правобережья в конце ХІХ – в начале ХХ века была значительная доля технических
культур в структуре посевных площадей, где ведущее место принадлежало сахарной свекле и
картофелю. Основными производителями этих культур были крупные помещицкие хозяйства. In the article the author made the conclusion that the characteristic feature of the development
of agriculture of the Right-bank Ukraine in the end of the 19th-beginning of the 20th century was the
considerable part of industrial crops in the structure of arable lands, where the main place belonged
to the beetroots and potatoes. The main producers of these crops were big landlords” farms.