Земельна власність та бюджет міст Правобережної України в період 1796–1860-х років - Куриленко, О. (Український історичний збірник, 2010)
У статті проаналізовано структуру міського бюджету; висвітлено значення земельної
власності міста Правобережної України у процесі наповнення міського кошторису та
визначено частку доходів від земельної власності; визначено основні тенденції динаміки
прибутків від земельної власності міста. В статье проанализирована структура городского бюджета. Особое внимание уделено
роли земельной собственности города Правобережной Украины в процессе наполнение
доходной части городского бюджета; определены основные тенденции динамики доходов от
земельной собственности города. The article gives analysis of the structure of municipal budget, describes the importance of
municipal land property in the process of filling the municipal budget estimate of the right bank of
Ukraine and defines the fraction of revenue of the land property; defines main tendencies of earning
record of the land property of the town.