«Кримський» вектор зовнішньої політики Коша Нової Запорозької січі в період між російсько-турецькими війнами 1734–1739 рр. та 1768–1774 рр. - Андрєєва, С. (Український історичний збірник, 2010)
У статті висвітлено політичні аспекти взаємин Запорозької Нової Січі з Кримським
ханством в середині XVIII ст. як можлива альтернатива російській протекції. В статье освещено политические аспекты взаимотношений Запорожской Новой Сечи с
Крымским ханствомв середине XVIII в. как возможная альтернатива российской протекции. This aticle is based on the research of the political aspects of relationship between Zaporizka Sich
and The Crimean Khanate as an alternative Russian protectorate in the middle of the eighteenth century.