Сучасні магнітні дослідження природних об’єктів. Інформаційний аспект - Меньшов, О.І.; Сухорада, А.В.; Хоменко, Р.В.; Круглов, О.В. (Теоретичні та прикладні аспекти геоінформатики, 2012)
Розглянуто основні принципи сучасних магнітних досліджень природних об’єктів, їх основні принципи, відмінності від детальних магнітних знімань. Наведено методичні та інформаційні аспекти. Продемонстровано приклади використання магнітних досліджень під час прогнозних геологічних знімань територій, пошуків корисних копалин, у природоохоронній галузі та сільському господарстві. Рассмотрены основные принципы современных магнитных исследований природных объектов, их основные принципы, отличие от детальных магнитных съемок. Приведены методические и информационные аспекты. Продемонстрированы примеры использования магнитных исследований при прогнозных геологических съемках территорий, поисках полезных ископаемых, в природоохранной отрасли и сельском хозяйстве. The conception of present-day magnetic investigations of environment, their basic principles, differences from the detailed magnetic surveys are considered. The methodical and informational aspects are given. The examples of magnetic investigations using at predictive geological mapping of territories, mineral prospecting, in the environmental industry and agriculture are shown