О структурной позиции редкометального оруденения на о-ве Северном (Новая Зеландия) - Ковалев, А.А.; Горяйнов, С.В. (Теоретичні та прикладні аспекти геоінформатики, 2012)
Проанализировано структурно-тектоническое положение скарноидного проявления вольфрама на о-ве Мотукокако у Северного острова Новой Зеландии. Высказано предположение о его возможной аналогии скарноидным стратиформным залежам крупных вольфрамовых месторождений. Показана приуроченность рудопроявления к крупной трансрегиональной зоне обдукции. Это может свидетельствовать о наличии крупного вольфрамоносного рудного пояса во Внутренней Меланезийской дуге. Проаналізовано структурно-тектонічне положення скарноїдного прояву вольфраму на о-ві Мотукокако біля Північного острова Нової Зеландії. Припущено його можливу подібність до скарноїдних стратиформних покладів великих вольфрамових родовищ. Показано приуроченість рудопрояву до великої трансрегіональної зони обдукції. Це може свідчити про наявність великого вольфрамоносного рудного поясу у Внутрішній Меланезійській дузі. The structural-tectonic position of tungsten skarnoid on Motukokako island at Northern island of New Zealand is analysed. The assumption of its probable analogy to skarnoid bodies of large tungsten stratiform deposits is stated. Is shown that this tungsten skarnoid belong to a large trans-regional obduction zone. It can testify to presence of a large tungsten ore belt in the Internal Melanesia arch.