Аналіз ємнісних властивостей карбонатних порід нижнього карбону Руденківсько-Пролетарської НГО за результатами ГДС та петрофізики - Вижва, С.А.; Безродна, І.М.; Козіонова, О. (Теоретичні та прикладні аспекти геоінформатики, 2012)
На основі проведеного системного аналізу зміни пористості, визначеної за даними ГДС (в 962 пластах) та лабораторних досліджень керну (в 965 зразках) карбонатних порід нижнього карбону Руденківсько-Пролетарської НГО (51 свердловина) створений банк даних, побудовані кореляційні залежності Кп, ГДС = f(Кп, керн) та аналітичні карти розподілу пористості. Визначено межі зміни пористості та виділено окремі характерні групи порід-колекторів. Кореляційні залежності надають можливість відновити відсутні зв’язки типу “ГДС” - “керн” і можуть бути використані при інтерпретації та переінтерпретації даних ГДС регіону. Отримані площадні характеристики пористості карбонатних порід доповнюють загальну інформацію по району та допоможуть оцінити подальші перспективи пошуків та видобутку вуглеводнів в карбонатних колекторах південної прибортової зони ДДЗ. На основе проведенного системного анализа изменения пористости, определенной по данным ГИС (в 962 пластах) и лабораторных исследований керна (в 965 образцах) карбонатных пород нижнего карбона Руденковско-Пролетарской НГО (51 скважина) создан банк данных и построены корреляционные зависимости Кп, ГИС = f(Кп, керн) и аналитические карты распределения пористости. Определены границы изменения пористости и выделены отдельные характерные группы пород-коллекторов. Корреляционные зависимости позволяют восстановить недостающие связи типа “ГИС” - “керн” и могут быть использованы при интерпретации и переинтерпретации данных ГИС региона. Полученные площадные характе-ристики пористости карбонатных пород дополняют общую информацию по ра¬йону и помогут оценить дальнейшие перспективы поисков и добычи углеводородов в карбонатных коллекторах южной прибортовой зоны ДДВ. The authors conducted a systematic analysis of porosity changes, determined according to the bore holes (962 insitu) and laboratory core measurementsT (965 samples) of carbonate Lower Carboniferous rocks from Rudenkovsko-Proletarian regions ( 51 wells). The database is created and analytical ccorrelations Kp, WL = f (Kp, cores) and maps of porosity distribution are composed. Correlations limits of porosity changes are determined. Calculated relations are enable to restore missing links such as “WL” - “core” and can be used in interpretation and re-interpretation of well-logging data. These areal porosity data of carbonate rocks can be used to assess further prospects of hydrocarbons exploration. It forms the carbonate reservoirs of the southern near-margin zone of DDD.