Організація просторової інформації та способи побудови геологічних баз даних - Дзюба, О.В.; Демидов, В.К.; Данилов, О.В. (Теоретичні та прикладні аспекти геоінформатики, 2013)
Виконано порівняння основних баз даних для роботи з просторовою інформацією. Проаналізовано тенденції розвитку систем управління базами даних. Розглянуто перспективний напрям завантаження даних у середовище Geoserver для їх подальшої візуалізації. На прикладі площ Волино-Поділля побудовано модель та розроблено інтерфейс бази даних з просторовою геологічною інформацією. Выполнено сравнение основных, широко используемых баз данных для работы с пространственной информацией. Проанализированы тенденции развития систем управления базами данных. Рассмотрено перспективное направление загрузки данных в среде Geoserver для их последующей визуализации. На примере площадей Волыно-Подолья построены модель и интерфейс базы данных с пространственной геологической информацией. The paper compared the main database for use with spatial data. Analyzed trends in database management systems. Considered promising direction loading data into Geoserver environment for further visualization. Created model and database interface with spatial geological data of the Volyno-Podolia areas.