Архітектура педомагнітної бази даних. Постановка задачі - Меньшов, О.І.; Сухорада, А.В.; Хоменко, Р.В.; Круглов, О.В. (Теоретичні та прикладні аспекти геоінформатики, 2013)
Розглянуто передумови побудови магнітної бази даних для ґрунтового покриву України, проаналізовано стан досліджень щодо побудови подібних баз даних у світі. Наведено схематичний розподіл вихідних даних педомагнітної інформації за основними ґрунтово-кліматичними зонами України. Представлено макет структури майбутньої магнітної бази даних ґрунтів України, запропоновано алгоритм її інформаційного наповнення. Рассмотрены предпосылки построения магнитной базы данных для почвенного покрова Украины, проанализировано состояние исследований по построению подобных баз данных в мире. Приведены схематические распределения исходных данных педомагнитной информации по основным почвенно-климатическим зонам Украины. Представлен макет структуры будущей магнитной базы данных почв Украины, предложен алгоритм ее информационного наполнения. Prerequisites for building a magnetic database for soil of Ukraine are considered, state of the investigations of such databases construction in the world is analyzed. A schematic pedomagnetic data information distribution for the main Ukraine soil-climatic zones is given. A structure model of the future magnetic database for Ukraine soils is shown, the algorithm for its content.