Устройство для калибровки и метрологической поверки цифровых сейсмических регистраторов - Щербина, С.В. (Геофизический журнал, 2014)
Періодична тимчасова зміна властивостей сейсмометричної апаратури власної або іноземної розробки вимагає періодично проводити їх інженерне дослідження та метрологічний контроль. В період існування ЄССС таке тестування сейсмометрів проводилося на калібрувальних пристроях, розташованих в Росії. Зараз кількість сейсмічних датчиків різного виробництва в нашій країні збільшується. Коротко описується апаратура, розроблена для вібраційного тестування сейсмометрів різного виробництва і результати її використання для проведення перевірки методів процедур метрологічного контролю. Periodic temporary change properties seismometrological own equipment or foreign development requires periodic their engineering studies and measurement control. In the period of the USSM is made on test seismometer calibration devices located in Russia. Now the number of seismic sensors of various industries in the country is increasing. Briefly describes the instrumentation developed for vibration testing of different seismometer output and results of its use for testing methods of metrological control procedures.