Українсько-узбецькі стосунки: історія і сучасність - Дуднік, О. (Український історичний збірник, 2010)
У статті розкриваються історичні витоки становлення й розвитку українсько-узбецьких
взаємовідносин, починаючи з другої половини ХІХ ст., досліджуються чинники формування
дружніх і братських взаємовідносин між двома народами, висвітлюється політика урядів
двох держав у плані розвитку міждержавних зв’язків у сфері науки, освіти і культури. В статье раскрываются исторические истоки становления и развития украинско-
узбекских взаимоотношений, начиная со второй половины ХІХ века, исследуются факторы
формирования дружественных и братских взаимоотношений между двумя народами, освещается политика правительств двух государств в плане развития межгосударственных
связей в сфере науки, образования и культуры. The historical sources of becoming and development of the Ukrainian-Uzbek mutual relations
open up in the article, since from the second half of the nineteenth age, the factors of forming of
friendly and brotherly mutual relations are probed between two people, lights up the politician of
governments of two states in the plan of development of intergovernmental connections in the field of
scitech, education and culture.