Позахрамові релігійні дії в житті віруючих України (середина 1940-х – середина 1980-х років) - Бондарчук, П. (Український історичний збірник, 2010)
У статті розглядається роль позахрамових релігійних дій у житті віруючих у період 1940– 80-х років. Автор аналізує виконання вірянами молитов, постів, читання релігійної літератури, здійснення паломництв та місіонерську діяльність. В статье рассматриваетсятся роль внехрамовых религиозных действий в жизни верующих в период 1940–80-х годов. Автор анализирует исполнение верующими молитов, постов, чтение религиозной литературы, совершение паломничеств и миссионерскую деятельность. In the article the role of outtemple religious acts in the life of believers in 1940–80 s is considered. Author analyses having prayers, fasts, reading religious literature, making pilgrimages by believers and missionary work.