Наукова діяльність Комісії по історії Вітчизняної війни на Україні АН УРСР (1945–1950 р.) - Кондратенко, О. (Український історичний збірник, 2010)
У статті розкрито діяльність знаної у свій час академічної історичної установи – Комісії по історії Вітчизняної війни на Україні. Автор показує основні напрями науково-дослідної роботи структурних підрозділів інституції, репрезентуючи тематику досліджень, науково-популяризаційну діяльність та науковий доробок її вчених упродовж 1945-1950 рр. В статье раскрыто деятельность известного в свое время академического исторического учреждения – Комиссии по истории Отечественной войны на Украине. Автор
показывает основные направления научно-исследовательской работы структурных подразделений институции, репрезентируя тематику исследований, научно-популяризатроскую деятельность и научное наследие ее ученых в период 1945-1950 гг. This article reveals the work of Patriotically war History Comity academical historical
establishment in Ukraine known in this time. The author represents the main trends of scientific
research activity of this institution, representing the topic of researches, scientific and popularized
activity and scientific and popularized activity and scientific work of its scientists during 1945–1950.