Вплив домішок CrB₂, TiB₂ і WC на структуроутворення в системі алмаз-Fe-Cu-Ni-Sn: отримання, властивості, застосування - Мечник, В.А. (Физическая инженерия поверхности, 2013)
Досліджено вплив домішок CrB₂ , TiB₂ і WC на формування мікро- і наноструктури в композиційних матеріалах системи алмаз-Fe-Cu-Ni-Sn, одержаних спіканням в прес-формах у муфельній печі з гарячим допресовуванням. З’ясовано механізми, які сприяють поліпшенню механічних властивостей таких композитів залежно від технологічних режимів їх одержання. Исследовано влияние примесей CrB₂, TiB₂ і WC на формирования микро- и наноструктуры в композиционных материалах системы алмаз-Fe-Cu-Ni-Sn, полученных спеканием в прессформах в муфельной печи с последующим горячим прессованием. Выяснено механизмы, которые способствуют улучшению механических свойств таких композитов в зависимости от технологических режимов их получения. On effect of CrB₂, TiB₂ and WC the formation of the micro- and nanostructures in the composite diamond-Fe-Cu-Ni-Sn sintered in molds in a muffle furnace with subsequent hot pressing are investigated. The mechanisms that contribute to the improvement of mechanical properties of such composites depending on their production technology have been elucidated.