Применение дискретных рядов Фурье к решению задач о напряженном состоянии полых цилиндров с некруговым поперечным сечением - Григоренко, Я.М.; Рожок, Л.С. (Прикладная механика, 2014)
На основі підходу, що базується на застосуванні рядів Фур'є для функцій, заданих на дискретній множині точок, розв'язано задачі про напружений стан некругових порожнистих циліндрів в залежності від форми поперечного перерізу та механічних властивостей матеріалу. Наведено результати дослідження напруженого стану у вигляді графіків та таблиць і дано їх аналіз. In the framework of approach based on using the Fourier series for functions given over the discrete set of points, the problem is solved on the stress state of noncircular hollow cylinder in dependence on the form of cross-section and mechanical properties of material. The results of analysis of the stress state are presented in the form of plots and tables.