Численно-аналитический метод решения задач линейной теории вязкоупругости - Шевченко, В.П.; Нескородев, Р.Н. (Прикладная механика, 2014)
Запропоновано спосіб чисельного розв’язку задач лінійної в'язкопружності анізотропного тіла, що не вимагає явної побудови аналітичного подання ядер повзучості і релаксації. Наближене розв'язування інтегральних рівнянь базується на безпосередньому використанні експериментальних даних, попередньо згладжених і заповнених більш густою сіткою. Представлено результати чисельного дослідження в'язкопружного напруженого стану ортотропної пластинки, що ослаблена еліптичним отвором. In article the method of the numerical solution of problems linear viascoelasticity of the anisotropic body, not demanding obvious construction of analytical representation of kernels of creep and a relaxation is offered. The approached decision of the integrated equations is based on direct use of the experimental data preliminary smoothed and filled in richer grid. Results of numerical research of a viscoelastic stress state orthotropic plate weakened by an elliptic hole are submitted.