Нестационарные колебания круглых пьезоэлектрических тонких пластин при электрическом возбуждении - Шульга, Н.А.; Григорьева, Л.О.; Бабкова, Н.О. (Прикладная механика, 2014)
Розвинуто чисельний алгоритм аналізу планарних нестаціонарних осесиметричних коливань п’єзокерамічних поляризованих по товщині круглих пластин при електричному збуренні. Досліджено зміну динамічних характеристик електромеханічного стану кільцевої пластини, встановлено залежність характеру нестаціонарних коливань від частоти при миттєвому прикладанні електричного потенціалу та заданого відношення зовнішнього і внутрішнього радіусів пластини. A numerical algorithm of analysis of planar non-stationary axisymmetric vibrations of piezoceramic polarized over the thickness ring plates under electric excitation is developed. The vibrations of circular plates with free sides are studied. A dependence of vibrations on a frequency of simultaneously applied harmonic electric excitation and a ratio of internal and external radiuses is established.