Влияние накладки на деформирование упругой пластины с краевым разрезом под действием ударной волны - Аникьев, И.И.; Михайлова, М.И.; Сущенко, Е.А. (Прикладная механика, 2014)
Експериментально досліджено поведінку тонкої пружної пластини з краєвим розрізом як з накладкою у кінчику розрізу, так і у його початку при дії слабкої ударної хвилі у повітрі. Показано вплив накладок на процес деформування. A behavior of thin elastic plate with edge notch is studied experimentally. The weak shock wave in air acts on the plate. The notch has a joint bar at the top of notch or at its commencement. An effect of joint bar on the process of deformation is shown.