Відображення діяльності імператорської влади в німецькій політичній думці епохи конфесіоналізації (проект Лазаруса фон Швенді) - Каріков, С. (Український історичний збірник, 2011)
У статті розглянуто політику Священної Римської імперії в умовах конфесійналізації. Ця проблема схарактеризована на матеріалі проекту Лазаруса фон Швенді як
яскравого прикладу німецької політичної публіцистики. Визначено такі принципи цього
твору, як конфесійна толерантність і заперечення абсолютизму. В статье рассмотрено политику Священной Римской империи в условиях конфесионализации. Эта проблема характеризирована на материале проекта Лазаруса фон
Швенди как яркого пр мера немецкой политической публицистики. Обозначено такие
принципы указанного сочинения, как конфессионная толерантность и отречение от абсолютизма. In the article the policy of the Holy Roman Empire in the conditions of confessionalization
are considered. This problem on material of the project of Lazarus von Schwendi as a
prime example of the German political publicism is characterised. Such principles of this work
as the confessional tolerance and denial of absolutism are defined.