Діяльність ревізійних комісій по перевірці органів місцевого самоврядування Української Держави (1918 рік) - Леміжанська, О. (Український історичний збірник, 2011)
У статті висвітлюються заходи Міністерства внутрішніх справ по організації масових перевірок діяльності земських зібрань і міських дум, показані організація роботи ревізійних комісій, їх склад та наслідки діяльності. В статье освещаются мероприятия Министерства внутренних дел по организации массовых проверок деятельности земских собраний и городских дум, показаны организация работы ревизионных комиссий, их состав и последствия деятельности. In this article we showed the organizing actions of the Ministry of Internal Affairs directed to mass checks of regional activity of zemstvo’s assemblies and municipal dumas, the work organization of revision committees, their structure and consequences of activity is shown.