Визначення потужностей трифазної несиметричної системи з ізольованою нейтраллю - Бурбело, М.Й.; Мельничук, С.М. (Технічна електродинаміка, 2013)
У статті визначено складові миттєвої повної потужності трифазної системи з ізольованою нейтраллю в несиметричних режимах. Показано можливість представлення миттєвої повної потужності у випадку порівняно невеликої несиметрії режиму у вигляді геометричної суми миттєвих активної та реактивної за Будяну потужностей. Обгрунтовано доцільність представлення миттєвої повної потужності у випадку порівняно великої несиметрії режиму у вигляді геометричної суми миттєвих активної та реактивної за Фрізе потужностей. Останні, в свою чергу, представлені у вигляді суми відповідно активної та реактивної потужностей і активної та реактивної пульсуючих потужностей. Отримано вирази для визначення вказаних потужностей через миттєві значення ортогональних складових потужності, які забезпечують можливість їхнього неперервного вимірювання протягом періоду напруги живлення. В статье определены составляющие мгновенной полной мощности трехфазной системы с изолированной нейтралью в несимметричных режимах. Показана возможность представления мгновенной полной мощности в случае сравнительно небольшой несимметрии режима в виде геометрической суммы мгновенных активной и реактивной по Будяну мощностей. Обоснована целесообразность представления мгновенной полной мощности в случае сравнительно большой несимметрии режима в виде геометрической суммы мгновенных активной и реактивной по Фризе мощностей. Последние, в свою очередь, представлены в виде суммы соответственно активной и реактивной мощностей, активной и реактивной пульсирующей мощностей. Получены выражения для определения указанных мощностей через мгновенные значения ортогональных составляющих мощности, которые обеспечивают возможность их непрерывного измерения в течение периода напряжения питания. In the article the components of instantaneous total power of three-phase systems with isolated neutral in asymmetric mode. The possibility of representing the instantaneous total power of three-phase unbalanced system s isolated neutral as instantaneous active and reactive to Budeanu power. Expediency view instantaneous total power in the case of relatively large unbalance mode as the geometric sum of instantaneous active and reactive to Fryze power. The latter, in turn, expressed as a sum respectively active and reactive power, active and reactive power pulsing. Expressions are obtained for the determination of capacity in orthogonal components of instantaneous power, which enable their continuous measurement during the period of supply voltage.