Удосконалена математична модель засобу вимірювання пускового моменту електродвигунів - Васілевський, О.М. (Технічна електродинаміка, 2013)
Набув подальшого розвитку математичний апарат, яким описуються вимірювальні операції, що відбуваються у засобі вимірювання пускового моменту електродвигунів. Удосконалена математична модель дозволяє підвищити точність вимірювання пускового моменту та досліджувати динамічні і статичні метрологічні характеристики засобу вимірювання пускового моменту електродвигунів. Получил дальнейшее развитие метематический аппарат, которым описываются измерительные операции, протекающие в средстве измерения пускового момента электродвигателей. Усовершенствованная математическая модель позволяет повысить точность измерения пускового момента и исследовать динамические и статические метрологические характеристики средства измерения пускового момента электродвигателей Was further developed metematichny apparatus that describes measuring operations taking place in the facility measuring starting torque motors. Advanced mathematical model to improve the accuracy of the starting torque and explore the dynamic and static metrological characteristics of measuring the starting torque motors. Found that the relative error methodical improved mathematical model measuring means does not exceed 8%, after the transition, as compared with an idealized (teoertichnim) value of the input (measured) signal indicating sufficient matching theoretical statements proposed mathematical model developed starting torque measuring means.