Нова пам’ятка мобільного верхньопалеолітичного мистецтва з Подністров’я - Рідуш, Б.Т. (Інститут археології НАН України, 2008)
На стоянці Дорошівці ІІІ виявлений виріб з бивня молодого мамонта із складним геометричним орнаментом. Виявлений орнамент відрізняється від відомих на сьогодні палеолітичних орнаментів. Вік знахідки оцінюється приблизно в 25-30 тис. р.т. An artefact made from the young mammoth tusk decorated by compound geometrical ornamental pattern was found on the site Doroshivtsi III, at the Middle Dnister basin. The found decorative pattern differs from the Palaeolithic ornaments known for today. The age of find is estimated approximately up to 25-30 Ky.