Неолітичний Ґард за даними нових досліджень - Товкайло, М.Т. (Інститут археології НАН України, 2008)
У статті публікуються матеріали нових досліджень поселення Ґард, відкритого в 1930 р.; визначається його місце в неоліті України. Paper is devoted to publication of materials of new studies on the settlement of Gard discovered in 1930 and determination of its place in frameworks of Ukrainian Neolithic.