Середньопалеолітична стоянка Заскельна VI (Колосовська) в Криму: деякі аспекти вивчення шарів, що містили рештки людини - Степанчук, В.М.; Васильєв, С.В.; Боруцька, С.Б.; Зубов, О.О.; Кухарчук, Ю.В.; Сапожникова, Г.В.; Харламова, Н.В. (Інститут археології НАН України, 2008)
Статтю присвячено попереднім результатам нещодавно поновлених досліджень кісткових решток неандертальців із середньопалеолітичної стоянки Заскельна VI (Колосовська) у Криму. Висвітлюється історія їх відкриття, уперше звертається увага на специфіку супроводжуючих кісткові рештки матеріалів. Наводяться нові дані, отримані в результаті антропологічного, техніко-типологічного та функціонально-трасологічного аналізів матеріалів ІІІа та ІІІ шарів стоянки. Paper deals with preliminary results of recently renewed studies on context of discovery and specificity of materials accompanying Neanderthal skeletal remains at Middle Palaeolithic site of Zaskalnaya VI (Kolosovskaya) in Crimea. New data provided by anthropological, techno-typological and use-wear analyses are presented.