Олександр Панкратович Черниш: людина і науковець (до 90-річчя від дня народження) - Ситник, О.С. (Інститут археології НАН України, 2008)
У статті висвітлюється життєвий і науковий шлях визначного українського палеолітознавця, фундатора львівської археологічної школи О.П. Черниша. Значну увагу приділено пліднимдослідженням ученого у Придністер’ї. The paper elucidates the track and scientific achievements of the prominent Ukrainian scholar in Palaeolithic, founder of Lviv Archaeological school, O.P. Chernysh. Special attention is paid to fruitful researches conducted by scholar in Dniester area.