Сімейні зв’язки як фактор соціальної взаємодії роду Туманських у ХVIII ст. - Тригуб, О. (Український історичний збірник, 2012)
У статті проаналізовані родинні зв’язки та «шлюбні стратегії» представників перших поколінь роду Туманських. Особлива увага приділена висвітленню невідомих раніше епізодів сімейних стосунків відомого історика і
видавця Ф.Й. Туманського (бл. 1757–1810). В статье проанализированы семейные связи и «брачные стратегии»
представителей первых поколений рода Туманских. Особое внимание уделено
освещению неизвестных ранее эпизодов семейных отношений известного
историка и издателя Ф.И. Туманского (ок. 1757–1810). This article analyzes the family ties and ‘marriage strategies’ of the first
generations of the Tumansky family. Particular attention is given to the coverage of
previously unknown episodes in the family relations of Fedir Y. Tumansky (c. 1757–
1810), a famous historian and publisher.