Распределение выборки непрерывной случайной величины - Фархадзаде, Э.М.; Мурадалиев, А.З.; Фарзалиев, Ю.З. (Электронное моделирование, 2015)
Приведены результаты исследования распределения статистик, характеризующих степень рассеяния выборки случайных величин, и эффективности разработанных на их основе критериев. При имитационном моделировании в качестве случайных величин введены численные значения вертикального отклонения статистической функции распределения совокупности многомерных случайных величин и статистической функции распределения выборки из этой совокупности. Наведено результати дослідження розподілу статистик, які визначають ступінь розсіяння вибірки випадкових величин та ефективності розроблених на їх основі критеріїв. При імітаційному моделюванні в якості випадкових величин введено числові значення вертикального відхилення статистичної функції розподілу сукупності багатовимірних випадкових величин і статистичної функції розподілу вибірки із цієї сукупності. The research results have been presented for distribution of statistics, describing a degree of dispersion of the sample of random variables, and efficiency of the criteria developed on their basis. Numerical values of a vertical deviation of statistical function of distribution of a set of multivariate random variables and statistical function of distribution of the sample of this set are entered as random variables under imitating modeling.