Аграрный вопрос в программе Народной Партии (1931–1939 гг.) - Гарматный, В. (Український історичний збірник, 2013)
В статье проанализирован аграрный вопрос в программе Народной Партии
(НП, Stronnictwo Ludowe) во ІІ Речи Посполитой в 1931–1939 гг., показана
необходимость осуществления в стране коренных аграрных преобразований.
Отмечается, что НП в рассматриваемый период была самой массовой и
влиятельной крестьянской партией страны и требовала передачи крестьянам
на самых выгодных условиях значительной части помещичьих земель, но добиться этого полностью ей не удалось. У артыкуле прааналізавана аграрнае пытанне ў праграме Народнай
Партыі (Stronnictwo Ludowe) ў ІІ Рэчы Паспалітай у 1931–1939 гг., паказана
неабходнасць ажыццяўлення ў краіне карэнных аграрных пераўтварэнняў.
Адзначаецца, што ў разглядаемы перыяд НП была самаю ўплывоваю і
шматлікаю сялянскаю партыяй краіны і патрабавала перадачы сялянам
памешчыцкіх зямель, але дабіцца гэтага поўнасцю ёй не ўдалося. Article tells about the agrarian question in the program of People’s Party (PP,
Stronnictwo Ludowe) in ІІ Rzeczypospolita in 1931–1939, need of implementation in
the country of radical agrarian changes is shown. In this period PP was the most
powerful and numerous peasant’s party of the country and proclaimed necessity
receiving by peasant’s of the landlords lands, but realized this aim for sure party
wasn’t able.