Українська інтелігенція в Русі за національно-культурне відродження (др. пол. ХIХ — поч. ХХ ст.) - Даниленко, С. (Український історичний збірник, 2013)
У статті розглядається роль української інтелігенції в культурному розвитку в період, який отримав назву «національне відродження» — друга половина ХIХ — початок ХХ ст. В статье рассматривается роль украинской интеллигенции в культурном
развитии в период, который получил название «национальное возрождение» —
вторая половина ХIХ — начало ХХ вв. The article examines the role of the Ukrainian intellectuals in the process of
cultural building in Ukraine during the second half of the 19th and the early 20th
century. This period is called «national revival».