Проблема надання виборчого права британським жінкам у ході парламентських реформ (1832–1884) - Залєток, Н. (Український історичний збірник, 2013)
Проведено аналіз трьох парламентських реформ (1832 р., 1867 р., 1884 р.) у
Великій Британії щодо надання жінкам виборчого права. Акцентується увага
на аргументації прихильників та противників надання жінкам права голосу.
Висвітлено значення парламентських реформ для розвитку суфражистського руху у Великій Британії. Проведен анализ трех парламентских реформ (1832 р., 1867 р., 1884 р.) в
Великобританки относительно предоставления женщинам избирательного
права. Акцентируется внимание на аргументации сторонников и противников
предоставления женщинам права голоса. Освещено значение парламентских
реформ для развития суфражистського движения в Великобритании. The analize of the three Parliamentary Reforms (1832, 1867, 1884) in the UK in
relation to the issue of women’s suffrage was held. Attention is accented on the
argumentation of supporters and opponents of the women’s suffrage. The significance
of Parliamentary Reforms for the development of the suffrage movement in Great
Britain had been highlighted.