Українські думи між норманізмом та антинорманізмом (1830–1850-ті роки) - Рахно, М. (Український історичний збірник, 2013)
Стаття присвячена історіографії пошуку германських паралелей до українського героїчного епосу. Цей пошук вівся в рамках дискусії між норманістами
та антинорманістами, де обговорювалися проблеми самобутності і запозичень в українському фольклорі. Статья посвящена историографии поиска германских параллелей к украинскому героическому эпосу. Этот поиск велся в рамках дискуссии между норманистами и антинорманистами, где обсуждались проблемы самобытности и
заимствований в украинском фольклоре. The article deals with the historiography of the search for Germanic parallels to
the Ukrainian heroic epic. This search has been conducted within the framework of
the debate between supporters of the «Norman theory» and those of the «Anti-Norman
theory». During this debate issues of the originality and borrowings in the Ukrainian
folk lore have been discussed.