Структурно-фазовий стан та дифузійні процеси в плівкових системах на основі Co, Cu та Cr - Коломієць, В.М.; Лобода, В.Б.; Шкурдода, Ю.О.; Дехтярук, Л.В. (Физическая инженерия поверхности, 2012)
В роботі представлені результати експериментальних досліджень кристалічної структури та дифузійних процесів в магнітних плівках Co/Cu/Co/Cr/П та Co/Cu/Cr/Co/П. Показано, що для всіх отриманих зразків у невідпаленому стані спостерігаються фази ГЩП-Со, ГЦК-Cu, ОЦК-Cr. Відпал цих плівок за температури 700 К призводить до появи фази ГЦК-Со. Всі досліджувані зразки, як свіжо сконденсовані так і відпалені за температури 700 К зберігають індивідуальність шарів. В работе представлены результаты экспериментальных исследований кристаллической структуры и диффузионных процессов в магнитных пленках Co/Cu/Co/Cr/П и Co/Cu/Cr/Co/П. Показано, что для всех полученных образцов в неотожженом состоянии наблюдаются фазы ГПУ-Со, ГЦК-Cu, ОЦК-Cr. Отжиг этих пленок при температуре 700 К приводит к появлению фазы ГЦК-Со. Все исследуемые образцы, как неотожженные так и отожженные при температуре 700 К сохраняют индивидуальность слоев. The paper presents results of experimental studies of crystal structure and diffusion processes in magnetic films Co/Cu/Co/Cr/S and Co/Cu/Cr/Co/S. It is shown that for all of the samples are observed in the unannealed state phase of HCP Co, FCC-Cu, the BCC-Cr. Annealing these films at a temperature of 700 K leads to a phase of FCC-Co. All of the samples as fresh condensed and annealed at 700 K retain their individual layers.