Краніологічне дослідження поховань XX ст. у Володимирі-Волинському за 2013 рік - Долженко, Ю.; Златогорський, О. (Український історичний збірник, 2014)
У статті проведено комплексне дослідження черепів з масового поховання
жертв в’язниці 1940–1941 рр. у Володимирі-Волинському за двома краніологічними методиками. Показано близькість між загиблими у п’яти могильних ямах у Володимирі-Волинському та певну подібність їх до Литовців за широкою
краніометричною програмою, а за короткою — до похованих поряд з собором св. Марії Магдалени у Вроцлаві. В статье проведено комплексное изучение черепов из массового захоронения жертв тюрьмы 1940–1941 гг. во Владимире-Волынском. Показано схожесть между погибшими в пяти могильных ямах во Владимире-Волынскому и
некоторую близость их к Литовцам по широкой краниометрической программе, а за краткой — к захоронениям возле собора св. Марии Магдалены города Вроцлава. The paper conducted a comprehensive study of the skulls from a mass grave of
victims of the prison of 1940–1941. Vladimir-Volynskyi. Shown similarities between
the five dead in the grave pits in Vladimir-Volynskyi and some Lithuanians and their
closeness to the wide craniometrical program, and for a brief - to the graves near the
cathedral of St. Mary Magdalene of Wroclaw.