Система диагностики устойчивого развития предприятий - Василенко, В.А. (Кримський науковий центр НАН України і МОН України, 2005)
Диагностика рассматривается как эффективная система, способствующая повышению устойчивости развития предприятий за счет организационно-экономических приемов, требующих минимальных финансовых затрат в условиях переходного периода. Выполнена структурная классификация системы
диагностики устойчивости производственных систем предприятий и рассмотрены методы обеспечения устойчивого развития предприятий в условиях трансформационного периода. Діагностика розглядається як ефективна система, що сприяє підвищенню
стійкості розвитку підприємств за рахунок організаційно-економічних прийомів,
що вимагають мінімальних фінансових витрат в умовах перехідного періоду.
Виконано структурну класифікацію системи діагностики стійкості виробничих систем підприємств і розглянуті методи забезпечення стійкого розвитку підприємств в умовах трансформаційного періоду. Diagnostics is considered as the effective system promoting increase of stability
of development of the enterprises due to organizational - economic receptions,
demanding minimal financial expenses in transitional conditions. Structural classification
of system of diagnostics of stability of industrial systems of the enterprises is
executed and methods of maintenance of steady development of the enterprises in
transformational conditions at the period are considered.