Про майбутнє видання опису бібліотеки І.Франка - Маслянчук, Т.; Мірошниченко, Л.; Чернишенко, Л. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2006)
З 2005 року Відділ рукописних фондів і текстології Інституту літератури ім.Т.Г.Шевченка НАН України вперше в науковій практиці вітчизняних текстологів- літературознавців почав підготовку видання науково-бібліографічного опису персональної бібліотеки письменника. Йдеться про унікальну особисту бібліотеку Івана Франка, яка є складовою його фонду у Відділі рукописів Інституту літератури ім.Т.Г.Шевченка НАН України, де зберігаються творчі рукописи світочів української нації (від ХVI ст. до сьогодення).