Застосування нейромережевих технологій у системах неруйнівного контролю - Єременко, В.С.; Переїденко, А.В.; Монченко, О.В. (Техническая диагностика и неразрушающий контроль, 2012)
Приведено результати використання нейронних мереж для вирішення задач неруйнівного контролю виробів з композиційних матеріалів. Описано структуру, алгоритми навчання та роботи нейронної мережі Кохонена, багатошарового персептрону, гібридної нейронної мережі, а також мереж адаптивної резонансної теорії. Use of neural networks for nondestructive testing of composite materials was introduced and investigated. Structures and principles of operation of Kohonen neural network, multilayer perceptron, hybrid neural network and neural networks of adaptive resonanse theory are described.