Прогнозування корозійних пошкоджень нафтогазопроводів на основі моніторингу структури та фазового складу газорідинного потоку - Райтер, П.М. (Техническая диагностика и неразрушающий контроль, 2012)
Розглянуто питання прогнозування корозійних процесів в технологічних трубопроводах з багатофазними потоками всередині. Визначено основні чинники такої корозії та методи її мінімізації. Приведено результати дослідження поточного імпедансного методу контролю водовмісту продукції свердловини для задач прогнозування корозійних явищ. Викладено результати розробки системи контролю структури, фазового складу потоку та вмісту води в продукції свердловини для ідентифікації найбільш ймовірних умов виникнення корозійних процесів у такому середовищі. The problem of prediction of corrosion processes in process pipelines with multiphase flows inside them is considered. The main factors of such corrosion and methods of its minimizing were determined. The paper presents the results of studying on-line impedance method of monitoring water content in gas-liquid flow of the well for problems of forecasting the corrosion phenomena. The results of development of a system for monitoring the water content and solid phase in the well flow to identify the most probable conditions of corrosion process initiation in such a medium are described. Рассмотрены вопросы прогнозирования коррозионных процессов в технологических трубопроводах с многофазными потоками. Определены
основные факторы такой коррозии и методы ее
минимизации. Приведены результаты исследования поточного импедансного метода контроля
водосодержания продукции скважины для задач
прогнозирования коррозионных явлений. Изложены результаты разработки систем контроля
структуры, фазового состава потока и содержания воды в продукции скважины для
идентификации наиболее вероятных условий
возникновения коррозионых процессов в такой
среде.