Досвiд оцiнки деградацiї матерiалу труб амiакопроводу за результатами неруйнiвного контролю їх механiчних характеристик - Миндюк, В.Д.; Карпаш, М.О.; Яворський, А.В.; Рибіцький, І.В.; Доценко, Є.Р. (Техническая диагностика и неразрушающий контроль, 2012)
Представлено методологію оцінки фактичного технічного стану матеріалу труб аміакопроводу та результати неруйнівного контролю механічних характеристик матеріалу труб з використанням методів, що базуються на різних фізичних принципах. За результатами даних вимірювань визначено величину і характер деградації матеріалу труб, проаналізовано причини деградації. A methodology of assessment of actual technical condition of material of ammonia line pipes is presented. Results of nondestructive testing of mechanical characteristics of pipe material using methods based on different physical principles are described. These measurement results are used to determine the value and nature of degradation of pipe material, and causes for degradation are analyzed. Рассмотрена методология оценки фактического
технического состояния материала труб аммиакопровода. Представлены результаты неразрушающего контроля механических характеристик материала труб с использованием методов, базирующихся на разных физических принципах. По результатам данных измерений определены величина и характер деградации материала труб, проанализированы ее причины