Засоби неперервного моніторингу деформацій крупногабаритних об'єктів тривалої експлуатації - Мицик, Б.Г.; Муравський, Л.І.; Дем’янишин, Н.М.; Карплюк, Ю.М. (Техническая диагностика и неразрушающий контроль, 2010)
Розроблено методику виготовлення елементів «ємність–кераміка–метал», на базі якої створено компактні деформометри дистанційної дії класу точності 0,01 для діапазонів переміщень від 0–0,1 до 0–5,0 мм. Пропоновані деформометри за точністю і температурною стабільністю більш як на порядок переважають кращі світові аналоги. A procedure was developed for manufacturing "capacitance-ceramics-metal" elements, which was the basis for making compact remote strain meters of 0.01 accuracy class for displacement ranges from 0.01 up to 0.50 mm. Proposed strain meters are more than by an order of magnitude superior to the best world analogs in terms of accuracy and temperature stability.