Особливості програмного забезпечення акустико-емісійних засобів діагностування (Огляд. Повідомлення 2) - Скальський, В.Р.; Станкевич, О.М.; Клим, Б.П.; Почапський, Є.П. (Техническая диагностика и неразрушающий контроль, 2010)
Розглянуто етапи становлення та розвитку прикладного програмного забезпечення (ППЗ) систем АЕ діагностики. Проведено порівняльний аналіз сучасного стану ППЗ АЕ-засобів провідних світових виробників. Особлива увага зосереджена на характеристиці функціональних можливостей програмних продуктів компаній PAC (США), «Diapac» (Росія), «Vallen Systeme» (Німеччина), «Bruel&Kjaer» (Данія), ТОВ «ІНТЕРЮНІС» (Росія), а також ППЗ АЕ-апаратури сімейства ЕМА (Iнститут електрозварювання ім. Є. О. Патона НАН України), АЕ-комплексу АКЕМ (Національний авіаційний інститут, Україна), сімейства портативних АЕ-засобів SKOP (Фізико-механічний інститут ім. Г. В. Карпенка НАН України). Визначено пріоритетні напрямки та тенденції подальшого розвитку ППЗ систем АЕдіагностування. The stages of formation and development of applied software for AE diagnostic systems are considered. Comparative analysis of state-of-the-art of applied software of AE means of leading world manufacturers was conducted. Special attention is focused on characterization of functional capabilities of software of such companies, as PAC (USA), Diapac (Russia), Vallen Systeme (Germany), Brue&Kjaer (Denmark), INTERUNIS Company (Russia), as well as applied software of AE instrumentation of EMA family (E.O.Paton Electric Welding Institute of the NAS of Ukraine), AKEM AE system (National Aviation Institute, Ukraine), SKOP family of portable AE-means (G.V.Karpenko Physico-Mechanical Institute of the NAS of Ukraine). Priority directions and tendencies of further development of applied software for AE diagnostic systems are determined.