Українському товариству неруйнівного контролю та технічної діагностики – 20 років - Троїцький, В.О.; Посипайко, Ю.М.; Шекеро, А.Л. (Техническая диагностика и неразрушающий контроль, 2010)
16 листопада 1990 р. на Установчій конференції було створено Українське товариство неруйнівного контролю та технічної діагностики – творчу громадську організацію, яка об`єднує на добровільних засадах науковців, інженерів, викладачів та робітників-новаторів різних установ та підприємств, професійна діяльність яких пов`язана з неруйнівним контролем та технічною діагностикою.