Статистические характеристики скорости ветра в районе Одессы - Ивус, Г.П.; Агайар, Є.В.; Мищенко, Н.М. (Кримський науковий центр НАН України і МОН України, 2005)
Представлений аналіз деяких статистичних характеристик швидкості вітру (середнього квадратичного відхилення, асиметрії та ексцесу) за даними спостережень на метеостанціях Одеса-порт, Ільїчівськ-порт та порт Південний за
період 1991-2000 рр. Зазначено на значне зменшення швидкості вітру по всьому
узбережжю Одеського регіону, особливо в районі Одеса, ГМО. Представлен анализ некоторых статистических характеристик скорости
ветра (среднего квадратического отклонения, асимметрии и эксцесса) по данным наблюдений на метеостанциях Одесса-порт, Ильичевск-порт и порт Южный за период 1991-2000 гг. Указано на значительное уменьшение скорости
ветра по всему побережью Одесского региона, особенно в районе Одесса,
ГМО. The analysis of some statistical characteristics of the wind speed (mean
square, asymmetry and kurtosis) according to the watching at the meteostations of
Odessa-port, Ilichevsk-port and the Yuzhny-port during the period of 1991 - 2000 is
given. It is pointed out at the considerable decreasing of the wind speed along the
whole seaside of the Odessa region, especially close to Odessa Hydrometeorological
observatory.